سرپرست سازمان قضایی استان تهران با اشاره به اهمیت امر نظارت در کنترل تخلفات، گفت: کنترل و نظارت یکی از ابعاد مهم در سالمسازی و پیشگیری از وقوع جرم در جوامع است.
حجتالاسلام والمسلمین عباسعلی فراتی در جمع مدیران بازرسی و حقوقی فرماندهی انتظامی غرب استان تهران به ابعاد نظارت و بازرسی در حکومت امیرمومنان علی(ع) پرداخت و گفت: از 79 نامه نهج البلاغه 11 نامه با کلمه" بلغنی" یعنی" به من گزارش شده است" آغاز شده و این نشان می دهد که امام بازرسینی در اقصاء نقاط حکومت اسلامی داشته و عملکرد کارگزاران را گزارش می دادند.
وی با اشاره به نامه ایشان به "شریح قاضی" گفت: امام می فرمایند که به من گزارش شده خانه ای خریده اید به این مبلغ و با این مشخصات و هشدار می دهند که اگر با من مشورت می کردی، این خانه را نمی خریدی و شئون قضاوت را رعایت نکردی.
سرپرست سازمان قضایی استان تهران ادامه داد: آن حضرت در نامهای دیگر کمیل بن زیاد را توبیخ میکند که چرا حوزه استحفاظی اش را ترک کرده و موجب نفوذ و ضربه دشمن شده است.
فراتی فراهم شدن سه شاخصه مهم را در نظارت ها ضروری دانست و گفت: نظارت پنهانی موجب خواهد شد که برخورد کارگزاران با مردم اصلاح، امانتداری مراعات و از به وجود آمدن شبکه های باندی در یک مجموعه جلوگیری شود.
وی گفت: سهل انگاری و کوتاهی حتی یک نفر ممکن است فاجعه عظیمی را به بار بیاورد و زحمات مجموعه ای را هدر دهد.
این مقام قضایی با بیان این که نقاط قوت نهادها و سازمان ها در بازرسی ها باید برجسته شود، تصریح کرد: بیان نکات مثبت و تشویق مجموعههای موفق باید در اولویت کار بازرسی قرار گیرد سپس متناسب با ضرورت به نکات منفی پرداخته شود.
فراتی تاکید کرد: بازرسی ها باید اقدامات خود را رصد کنند و آثار و نتایج کار خود را ببینند تا از بازخورد کار خویش مطلع شوند.
وی تاکید کرد: اعتماد کارکنان به بازرسی موجب بر طرف شدن سوءظن و بدگمانی می شود و بازرسی ها راحت تر می توانند وظایف خود را انجام دهند.